topbillede

LE KLINT håndværket

LE KLINTs foldepiger, som de kaldes, er noget helt særligt. Ingen andre steder end i Odense har man bevaret det at folde lampeskærme som et håndværk. Men det er også kun hos LE KLINT, at man fremstiller krydsplisserede skærme. Mange ingeniører har forsøgt sig med at lave maskiner, der kan kunsten at folde krydsplisseringer, men det har vist sig særdeles vanskeligt og har endnu ikke slået håndværket af banen.
 
Det tager en foldepige omkring et år at lære teknikken og mellem to-tre år at mestre alle de modeller, der er i sortimentet. Mange af foldepigerne har været ansat i utallige år og internt i virksomheden spøges der med, at de nyansatte ikke bliver taget alvorligt, før de har holdt 25 års jubilæum.
 
Foldepigerne lærer både at folde de retvinklede plisseer, som på den klassiske Model 1, samt de bølgede folder på Sinus Line. Plisseerne foldes efter prægede mønstre i plast materialet. Linjerne er ikke skåret i materialet, men præget som linjer, man kan folde efter. Prægemaskinen, som er udviklet hos LE KLINT, består af en messingvalse, der præger mønstrene ned i en rulle materiale. Der findes derfor en valse for hver model.

Når materialet er præget, skæres det i stykker, der svarer til en lampe eller lampeskærm, og foldningen kan begynde. Efter foldningen sys skærmene med en søm, naturligvis på vrangen, hvor det er muligt, og skærmen vendes, så sømmen ikke er synlig.
 
Foldepigernes store fingerfærdigheder har igennem årene omsat designernes modeloplæg og de tages med på råd, når nye ideer skal omsættes til egentlig produktion.

Ja, ring mig op

Søg land og postnr/by

*
*
*

Kontakt LE KLINT

Butik & Showroom          

Store Kirkestræde 1
DK-1073 København K

Åbningstider:
Mandag: Lukket
Tirsdag-fredag: 10.00-18.00
Lørdag: 10.00-16.00

Kontakt:
Telefon: +45 3311 6663
Fax: +45 3311 6286
E-mail: butik@leklint.dk  

 

Administration & Produktion

Egestubben 13-17
DK-5270 Odense N

Åbningstider:

Mandag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-13.00
Lørdag: Lukket

Kontakt:
Telefon: +45 6618 1920
Fax: +45 6618 1997
E-mail: kontakt@leklint.dk 

Kundelogin

Brugernavn:
Password:

Login

Brugernavn:
Password:

Presselogin

Brug venligst formularen herunder til Le Klint’s pressenet.

Brugernavn:
Password:

Wir freuen uns auf Ihren Besuch auf unserer Webseite.

Produktenübersicht und Onlineshop ist zur Zeit nur in englischer Sprache, aber falls Sie Fragen haben können Sie sich gern an unseren Kundendienst unter leklint@leklint.dk wenden.

Siden bruger cookies

Hvis du fortsætter på siden, accepterer du vores brug af cookies. Du kan læse mere ved at klikke her.

x