Danny

Medarbejder Danny viser sit arbejde hos Le Klint med at præge lampeskærme til foldestuen

Danny er en af Le Klints mange produktionsmedarbejdere.

Danny er netop fyldt 50 år, og sidder nu på sit tiende år som ansvarlig for prægeafdelingen.

Danny skal således sørge for, at foldeteknikerne i foldestuen får deres skærmmateriale, mens han samtidig skal sørge for at klargøre designernes tegninger, så de er produktionsklare til at blive kørt gennem maskinerne.

Når man får en meddelelse fra Danny står den underskrevet som "Danny Jørgensen operativ tekniker",  men Danny selv er ikke klar over hvor denne titel kommer fra.

Det bekymrer ham heller ikke, da han blot sætter en ære i at passe hvad han er sat til.

Danny har altid masser af arbejde der venter, når han møder ind klokken 7.

Danny er ene mand i prægeafdelingen, men som om det ikke er arbejde nok i sig selv skal han også altid være en dag foran.

Det er utrolig vigtigt at foldemedarbejderne har det nødvendige foldemateriale allerede ved dagens start, og Danny skal på en gang følge produktionsplanerne nøje og samtidig skal han hele tiden tage forbehold for planændringer.

Selv om man ikke skulle mene, at Danny kan nå alt dette ene mand, er det ikke noget Danny lader sig stresse over.

Han tager det derimod ganske afslappende og siger tit til sig selv og andre "Det skal jeg nok nå" Så det han ikke når i dag når han i morgen.

Danny ser en fordel ved at arbejde alene i prægeafdelingen, for så længe han sørger for at levere skærmmaterialet til foldestuen til tiden, er der ingen chefer eller andre medarbejdere til at "dunke ham oven i hovedet", som han siger.

Selvfølgelig arbejder Danny som alle andre produktionsfolk under produktionschefens og til dels foldestuechefens kommando og opsyn, men Danny bestemmer eksempelvis selv, at han hver dag går hjem kl 15:30 præcis.

Men for Danny er Le Klint ikke arbejde alt sammen.

Danny har nemlig også et rigtig godt kammeratskab med sine kolleger.

Faktisk fremhæver Danny sine kolleger som værende noget af det bedste ved at arbejde på Le Klint.

For Danny er det tydeligt, at en hver af hans kolleger sætter en stor ære i at arbejde på Le Klint, som han selv gør det.

Men Danny er mindst lige så stolt af sine kolleger som det at arbejde med et så smukt og unikt design som Le Klint-lamper har.

Citat

"Det er fedt at arbejde med materiale som på en gang er gammelt og nyt" siger Danny og fortsætter: "Man kan ikke få maskiner til at lave det som foldemedarbejderne laver, og jeg synes det er fedt at være med til den process, at man laver noget håndværk i Danmark som man ikke laver andre steder". For Danny er Le Klint ikke bare en lampe der står og lyser, blandt andet fordi det tager mindst 3 år at lære at folde den perfekte lampe. Foldeteknik er i sig selv en uddannelse, og en sådan læringsproces ses ikke hos  andre virksomheder i Danmark".

Danny regner med at blive i Le Klints produktion i mange år endnu, men det er også hans håb, at der hele tiden kommer nye medarbejdere til. Til dem er Dannys råd at lytte til de ældre erfarne i foldefaget, men lige så vigtigt er det, at de selv kommer med deres egne input, så der hele tiden er nytænkning under udviklingen af lamperne. Samtidig mener Danny, at hvis man synes Le Klint er noget som er værd at arbejde med, bør man  give den en ekstra skalle og på den måde kan man komme til at arbejde her for livet.  

Tekst: Jonas Cramer Krogsøe