- Nyheder

Soleil

LeKlint198_Soleil_pendant_packshot3

Soleil betyder sol på fransk, og lampen har samme fine egenskaber med en lysspredning som en strålende sol – der spreder lyset fra sit centrum. Philip Bro Ludvigsen har med sit nye lampedesign arbejdet videre med den klassiske håndfoldede plisséskærm, nu i smuk forening med andre materialer som eksempelvis aluminium, papir, hør og egetræ.

Det afdæmpede design giver lampen et roligt og afbalanceret udtryk, som fleste mennesker vil forbinde med den velkendte minimalistiske nordiske livsstil - Less is still more…

Citat

”Ønsket om at lave belysning handler også om en lyst til at lave noget poetisk i design. Der sker noget helt særligt undervejs i designprocessen, når man arbejder med belysning. På et tidspunkt tænder man for pæren, og hvad der vil ske, er på forhånd lidt uforudsigeligt. Er det lykkedes er det poetisk. Det får uvilkårligt følelser frem, det tiltaler mig”

fra Philip i 2019 til bogen Danske lamper 1920 til nu.

Soleil produceres i Danmark og der er lagt stor vægt på at anvende så mange bæredygtige materialer som muligt i fremstillingen. Håndfoldede skærme i UV-bestandig lampefolie eller FSC certificeret papir, naturledning i hør og flot forarbejdede trædetaljer i ubehandlet lys eller røget eg.

Den ekstremt slanke design gør den meget anvendelig til at hænge over spisebordet, i restauranten eller mødelokalet – og som med den energivenlige LED lyskilde i samspil med plisséskærmen hindrer blænding, samtidig med at lysmængden er fuldt tilstrækkelig.