- Nyheder

Populære klassikere

Efter mange henvendelser er vi glade for at kunne fortælle, at de to populære kendinger væglampen Model 204 også kaldet The Mushroom og bordlampen Model 375 nu fås i røget eg. Samtidig præsenterer vi en ny pendel med navnet Model 180. Alle nyhederne er med til at markere vores kommende 80 års jubilæum i år.

The Mushroom blev designet af Vilhelm Wohlert i 1957 i forbindelse med Nobelprismodtager og fysiker Niels Bohrs æresbolig i København. Lampen blev relanceret i 2019 og har siden været en af vores mest populære væglamper. Det er lampens karakteristiske form med en plisseret skærm udført i hånden, der minder om en svamp, som har været med til at give lampen sit navn. Udover røget eg fås The Mushroom også i lys eg.

Model 375 er en nyfortolkning af den ikoniske Model 107, der blev tegnet af Esben Klint tilbage i 1942, og lanceret i forbindelse med vores 75-års jubilæum i 2018. Den plisserede skærm er smukt integreret i en base lavet af egetræ og med messingdetaljer. Bordlampen Model 375 fås i størrelserne XS Small, Small og Medium i lys samt røget eg.

Sidst men ikke mindst har vi fornøjelsen af at lancere den nye Model 180, der er en pendel, som kombinerer designet fra Esben Klints pendel Model 107 med de fine detaljer i egetræ og messing fra bordlampen Model 375 i én pendel. Model 180 fås i lys og røget eg.