- Nyheder

Lancering af Plivello

PLIVELLO

Det er med stor glæde, at vi kan præsentere vores nyeste lampe Plivello, som er designet af den danske designer, Christian Troels.
Plivello er en moderne lampe med referencer til fortidens niveauopdelte lysekroner.

Navnet Plivello er en sammentrækning af det italienske ord ‘levello’, der betyder niveau og det franske ord ‘pli’, der betyder fold. Plivello er en lampe, der fungerer godt i en moderne kontekst, men som har et hint til noget i fortiden. Inspirationen til Plivello har Christian Troels hentet fra klassisk niveauopbyggede lysekroner, som man kender fra de forrige århundreder.

Samarbejdet med Christian Troels er Kim Weckstrøm Jensen, CEO i Le Klint, begejstret for.

Citat

Christian Troels er med til at videreudvikle vores designarv hos Le Klint Det er en fornøjelse at lancere endnu et markant design fra hans side – Christian har altid sin helt egen stil, og med Plivello har han endnu en gang fanget vores DNA i en ny smuk, skulpturel lampeserie”

fortæller Kim.

LeKlint113_Plivello_pendant_green_packshot1

Med Plivello satte designer Christian Troels sig for at undersøge, hvordan man kunne overføre et hint fra fortiden til et simpelt, foldet papir.

Citat

Magien hos Le Klint er ofte at transformere fladt papir til organiske former. Med Plivello ønskede jeg at gøre noget andet. Jeg synes, at det kunne være spændende at tilføre en mere flamboyant stil til designet. Ved at opdele lampen i niveauer spreder lyset sig flot ud og leder samtidig tankerne hen på fortidens lysekroner”

forklarer Christian Troels om designet.

Da Christian Troels begyndte at eksperimentere med laserskåret teknologi til den indvendige konstruktion, tog projektet med Plivello for alvor fart. Resultatet er en åben indvendig konstruktion, som tilfører lampen et detaljerigt og åbent udseende, der indbyder til, at man går på opdagelse i lampens indre.

Plivello er lavet af FSC certificeret papir og aluminium. Serien fåes i fire varianter og størrelser.