Christian Troels

Industriel designer, 1984

Christian Troels er uddannet fra Designskolen Kolding i 2012.

Han har undervejs i sin uddannelse fået mulighed for at læse et semester på Umeå Institute of Design, Umeå University i Sverige. Her beskæftigede han sig særligt med transportmidler på linjen for ”Transportation Design”.

Christian Troels er uddannet fra Designskolen Kolding i 2012. Han har undervejs i sin uddannelse fået mulighed for at læse et semester på Umeå Institute of Design, Umeå University i Sverige. Her beskæftigede han sig særligt med transportmidler på linjen for ”Transportation Design”.

Han er en alsidig designer, der både mestrer de konceptuelle og tekniske aspekter af designfaget. Med sin legende tilgang, stræber han altid efter at tilføje sine produkter elementer, der gør at de skiller sig ud fra mængden. Han arbejder med produktdesign indenfor flere genrer, lige fra cykler i Kina til legetøjskoncepter.

Efter endt uddannelse har Christian været ansat ved LEGO Group Concept Lab i Billund, hvor han arbejdede med udvikling af nye koncepter for LEGO. Men han er nu selvstændig med egen tegnestue.

Christian har for Le Klint designet Mutatio,- en serie af lamper inspireret af transformation og simpel geometri. Lukkede, er lamperne diskrete, men så snart de åbnes, afsløres et karakteristisk og spændende udtryk. Mutatio bordlampen vandt prisen for årets bedste lampedesign i 2014.

Christian har også tegnet Pliverre serien hvor han har nyfortolket de kendte plisseer,  men i matteret opalglas. Navnet Pliverre kommer af det franske verre plié, som netop betyder foldet glas.

I 2020 udgaven af DR´s programserie ”Danmarks Næste Klassiker” har Christian Troels markeret sig som en både karismatisk, innovativ og dynamisk designer som tør tænke ud af boksen.