Øivind Slaatto

Industriel designer, 1978

Øivind Slaatto er uddannet fra Danmarks Designskole i 2008.

Han var oprindeligt startet på musikkonservatoriet, da der ingen tvivl var hos ham - han skulle selvfølgelig være musiker ligesom sin mor og far. Men undervejs i musikstudierne måtte han sande at han brugte mere og mere tid på at tegne streger til design fremfor noder til musik på tavlerne. Enden på det blev at han stod færdiguddannet som industriel designer i 2008.

Øivind er i høj grad inspireret af naturen, i særdeleshed sneglen – både hvad angår opbygningen af selve sneglehuset, men i ligeså høj grad det langsomme tempo. Derudover er han fascineret af Fibonacci-talrækken, fraktaler og andre matematiske grundlæggende principper. Disse inspirationskilder er således grundlaget for hans allerførste design efter afsluttet uddannelse, nemlig højtaleren A9, designet for B&O, som kom på markedet i 2012.

De samme principper har været baggrunden for hans lampeserie Swirl. Faktisk har lamperne været undervejs, siden han sluttede sit studie i 2008, men Øivind har arbejdet intenst på at forbedre og forfine detaljerne. Hans ønske om at lys, form og funktion arbejder sammen for at give en flot lysoplevelse, samtidig med at lampen har et let udtryk er helt i tråd med den skandinaviske tradition. Derfor er det også helt i tråd med Le Klints øvrige sortiment, at disse lamper nu indgår i kollektionen.

Lampe serien Swirl

Lampen Swirl er trods klare referencer til Le Klints klassiske design og håndværk sin helt egen. Med sit transparente formsprog og de svungne lameller som fordeler lyset, giver lampen et fint brugslys, og er tillige en æstetisk nydelse i rummet.
Den smukke afslutning i bunden af lampen gør den ligeledes særdeles velegnet til at hænge højt i et rum.

Lampen er designet så der ikke opstår ubehagelig blænding fra lyskilden og den findes i flere modeller og størrelser.

Swirl