Kim Weckstrøm Jensen

CEO Kim Weckstrøm Jensen på hans kontor i virksomheden Le Klint

Le Klint har altid spillet en rolle i Kim Weckstrøm Jensens liv. Hans far var virksomhedens første salgschef, og han voksede derfor op med Le Klint lamper i barndomshjemmet i Værløse.

Som ung startede Kim sin karriere i forsvaret, hvor han befandt sig godt. Men Kim havde arvet en udlængsel og særlige dragning til naturen fra sin finske mor, så da han i 1986 fik muligheden for at prøve noget nyt og blive skiinstruktør i de norske fjelde, greb han chancen. Senere kom Kim til at drive skisportscenteret i Norge, og i området hvor han arbejde, trænede Nato nogle af forsvarsalliancens hårdeste kommandosoldater. Med sin baggrund i forsvaret fik Kim lov til sideløbende med sit arbejde at gennemgå kurser, der gjorde ham i stand til at blive instruktør for soldaterne og lære dem om primitiv vinteroverlevelse i fjeldene. Men en ulykke på en ridetur i fjeldene i 1995 gjorde, at han brækkede ryggen, og det betød, at karrieren måtte skifte retning. Kim blev herefter salgskonsulent i møbelbranchen og derefter salgschef for det norske møbelfirma Stokke. Som del af et planlagt generationsskifte i Le Klint blev Kim hentet hjem fra Norge i slutningen af 90’erne og ansat som eksportchef.

Det var en dramatisk brand i 2001, der gjorde, at det var nødvendigt med nye kræfter hos Le Klint. Kim blev derfor ansat som direktør og måtte bygge virksomheden op fysisk fra bunden, men der skulle også udvikles en ny organisation. Som et frisk pust bragte Kim ambitiøse og moderne tiltag til Le Klint for at vende skuden, og der blev i de følgende år fokuseret på produktudvikling og nye designsamarbejder både med unge designtalenter og udenlandske designere, som skulle bringe Le Klint sikkert ind i det nye århundrede.

Kim Weckstrøm Jensen er med sin baggrund måske nok ikke den typiske direktør, men de mange år i Norge har formet ham som menneske og han bruger stadig i dag naturen til at lade op og til at finde veje ud af svære situationer.

Den 26. august 2023 kunne Kim Weckstrøm Jensen fejre sit 25-års jubilæum i Le Klint.