- Talks

Stærk passion for godt håndværk og design

Citat

"Hos Le Klint handler det i stor udstrækning om "Made in Denmark", vores unikke håndværk og design. Fremover vil vi i endnu højere grad fokusere på at fortælle disse gode historier, fortalt af spændende personligheder og vores egne medarbejdere.

Det er historier, som har det til fælles, at passionen for det gode håndværk er i højsædet.

I denne artikel introducerer vi Palle Würtz fra virksomheden That Wood Do. Hans historie er både tankevækkende og beundringsværdig, så vi håber, I har lyst til at læse med.

Vi glæder os til at fortælle mange flere inspirerede designhistorier,"

siger Kim Weckstrøm Jensen, CEO hos Le Klint. 

Ung krigsveteran med PSTD lever af sin passion for dansk håndværk og design

Citat

"For nogle år siden besøgte jeg sammen med vores Nordiske Salgschef, Thorbjørn Fibæk, en belysnings-forretning i Holstebro. Det var ikke lamperne, som i første omgang fangede min opmærksomhed, men et meget smukt bord, fremstillet i rustikt massivt træ.

Det enkle og naturlige design fascinerede mig og fik i den grad min nordiske baggrund vakt til live, og naturligvis ikke mindst historien om Palle, en af vores krigsveteraner, som selv har fremstillet bordet.

Jeg købte bordet og nyder det stadig hver eneste dag. Palle og jeg har holdt kontakten gennem de sidste to år og har fundet ud af, at vi deler en stærk fælles interesse, nemlig passionen for det gode håndværk og design"

fortæller CEO hos Le Klint, Kim Weckstrøm Jensen.

På en gammel bondegård i det vestlige Jylland i Holstebro bliver der høvlet, slebet og pudset.

Her holder virksomheden That Wood Do til. Det er Palle Würtz, der ejer og har stiftet virksomheden, som laver møbler og interiør af nyfældet eller genanvendt dansk træ tilpasset den enkelte kunde. De laver alt fra lange plankeborde til shelters og udendørs møbler. Palles baggrund er dog en helt anden end arbejdet med møbler og træ. Han er uddannet klejnsmed, og så er han krigsveteran. To gange har Palle været udsendt til Afghanistan. Én gang i 2008 og senere i 2012. Det blev i alt til 12 års arbejde i Forsvaret. Livet efter udsendelserne var svært. Da Palle kom hjem, fandt han ud af, at hans identitet var stærk forbundet med at være soldat. I 2015 fik han konstateret PSTD (Post Traumatic Stress Disorder).

Fik livsværdien tilbage

På trods af depression og angst formåede han at rejse sig igen. For at få værdien tilbage i sit liv, begyndte Palle at fordybe sig i håndværk og detaljer. Arbejdet med møblerne er noget af det bedste terapi for ham. Det er blandt andet med til, at han kan få afløb for det tankemylder, der kan opstå om natten. Det fysiske arbejde gør det også nemmere at falde i søvn. Virksomhedens mission er at arbejde for bæredygtighed. Det gælder ikke kun produkterne, men også for hans kolleger i firmaet. For eksempel skal der være plads til, at man som medarbejder kan have en off day.  

Krigsveteranen håber, at han med sin åbenhed kan sætte fokus på og sat ord på psykisk sygdom, så han kan være med til at nedbryde tabuet. Samtidig ønsker han at hjælpe andre i samme situation som ham.