- Nyheder

Smuk kending vender tilbage

En af vores populære og klassiske lamper vender tilbage...

Vi relancerer Vilhelm Wohlerts smukke og usædvanlige lampe. The Mushroom - Model 204, fra 1957. Lampen blev anvendt til Nobelprismodtager og fysiker Niels Bohrs æresbolig i København. 

Gammelt håndværk holdes i hævd

Lampen er en væglampe med en base i ubehandlet lys eg. De plisserede skærme håndlavet af vores foldepiger i Odense understreger vores DNA. Den allerførste Le Klint-lampe var netop en plisseret lampeskærm foldet i hånden. 

Lampens formgivning

Vilhelm Wohlerts klassiker har fået navnet The Mushroom. Det er naturligvis lampens elegante og særlige formgivning, som har inspireret til navnet på lampen. 

Bag om designeren

Vilhelm Wohlert (1920-2007), arkitekt og professor, blev uddannet på Kunstakademiet i København, hvor han var elev af Kaare Klint. 

Vilhelm Wohlert var ansat ved Kunstakademiet som professor i bygningskunst fra 1968-86 og blev udnævnt til æresmedlem af samme i 2001. Blandt hans vigtigste arbejde kan nævnes ombygning af Ny Carlsberg Glyptotek, Louisiana, Museum Bochum, Gustav Lübcke Museum, samt en lang række andre bygningsarbejder og restaureringer. Han blev tillige tildelt Akademiets lille Guldmedalje, Eckersberg-medaljen, Selskabet for Bygnings- og Landskabskulturs Pris og en række andre udmærkelser. I 1945 grundlagde han eget arkitektfirma.