- Nyheder

Shibui

LeKlint_Shibui_pendant_wall+floor_lamp_lifestyle1

Shibui - nyt lampedesign

Ny lampeserie bestående af en væglampe, gulvlampe samt pendler i tre størrelser.

Citat

"Det er en stor fornøjelse at præsentere efterårets første nyhed Shibui, som er designet af Søren Refsgaard. Søren har med afsæt i vores DNA skabt en ultra cool serie med reference til 50’erne og også med et link til japansk minimalisme..."

  Kim, CEO

Designer Søren Refsgaard er vokset op med Le Klints lamper og har altid været draget af skærmenes stemningsfulde lys og mønstre, som på én gang virker enkle men samtidig uendeligt komplekse. At man med et simpelt materiale som papir kan folde skærme, med en sådan kompleksitet, form og styrke er meget fascinerende, fortæller han. Hans mål har været at tegne en lampeserie, med et tydeligt Le Klint DNA, men som samtidig skiller sig ud og har sin egen karakter og styrke.

Lampernes karakteristiske metalring er med til at give lampen et særegent udtryk og leder tankerne hen på Japanske lanternelamper ofte udført i rispapir. Forud for Shibui’s endelige form ligger et væld af skitser og papirmodeller, som tilsammen har dannet grundlag for det endelige udtryk. Der er i høj grad også tænkt i funktionalitet – både væg- og gulvlampe kan indstilles og dermed bringe lyset derhen hvor det ønskes. De monokrome farver gør serien let at indrette med og er med til at sikre at produkternes farvevalg ikke påvirkes af tidens trend – men holder i mange år – som det er kendetegnende for klassiske Le Klint lamper.

LeKlint186_Shibui_pendant_paper_lifestyle1

En dag over en kop kaffe med Søren poppede der et navn op, som på mange måder rammer Sørens intentioner med serien. Navnet Shibui er japansk og et af de ord som ikke direkte kan oversættes, men betydningen kan læses herunder.

Shibui ”Old school cool”

Shibui-objekter ser generelt ud til at være enkle, men de indeholder diskrete detaljer, såsom teksturer, der balancerer enkelhed med kompleksitet. Denne balance mellem enkelhed og kompleksitet sikrer, at man ikke bliver træt af et Shibui-objekt, men konstant finder nye betydninger og en skønhed der får dens æstetiske værdi til at vokse med årene. Shibui beskrives også som en behersket, funktionel elegance.

Shibui serien består af pendler i tre størrelser samt en væg- og gulvlampe som kan indstilles - og naturligvis Made in Odense, Denmark...