Le Klint designikon med mere end 70 år på bagen

Sax lampen fra Le Klint ved siden af reol i stue

Le Klint designikon med mere end 70 år på bagen

For 70 år siden valgte vi hos Le Klint at sætte en ny og anderledes væglampe i produktion. Den fik navnet Sax lampen på grund af sine referencer til en saks. I årtier har væglampen, som i dag går under navnet Sax lampen, været en af de mest populære lamper i vores kollektion og for mange er den tilmed blevet synonym med Le Klint.

Det særlige ved Sax lampen er, at armen, ligesom en harmonika, kan trækkes ud og skubbes ind alt efter, hvor man har brug for lys. Desuden fås Sax lampen både i en opadvendt og nedadvendt udgave samt forskellige træsorter og kombinationer.

Som en hyldest til dette unikke og ikoniske lampedesign er der i samarbejde med designer Erik Hansen efterkommere udviklet en særlig jubilæumsudgave af modellen med opadvendt skærm, hvor alle de fine detaljer får et nøk opad. Den leveres med messingbøs, flettet hørledning og håndfoldet papirskærm. Der er kælet for alle detaljer. Træsorten er ubehandlet eller røget egetræ.

  • Der er kælet for alle detaljer
  • Jubilæumsudgave i ubehandlet eg
  • Messing detaljer og flettet hørledning klæder det smukke lyse egetræ
Portræt i sort/hvid af designer Erik Hansen for Le Klint lampefirma i Odense

Erik Hansen

Erik Hansen designede i 1952 den første “Sax lampe” for Le Klint. Den klassiske skærm i smuk forening med naturens træsorter er for mange synonym med Le Klint.

“Sax lampen” er igennem årene produceret i mange forskellige træsorter og væglampen fås i dag i lys eg og røget eg, samt nu også en jubilæumsudgave i ubehandlet eg, i anledning af designets 70 års dag.

“Sax lampen” er kopieret af mange, men der er kun én original.

Læs mere om Erik

Sax serien

Sax lampen fås med opadvendt og nedadvendt skærm og med to udtrækslængder, så der er en lampe til mange forskellige behov og indretninger.