Klassiker får nyt liv

Arkitekt Mogens Koch ville i 2023 være fyldt 125 år. Hans ikoniske pendel Model 105 er i den anledning taget under kærlig behandling – naturligvis stadig håndlavet i Danmark.

Mogens Kochs pendel har medvirket til at skabe grundlaget for vores ikoniske DNA, og hvordan vi er i dag som et designbrand.

Model 105 blev designet til en dansk håndværksudstilling i Stockholm så tidligt som i 1942. Lampen havde en fremtrædende position, da Le Klint officielt blev etableret i 1943 og åbnede den første butik i København.

Her var Mogens Koch ansvarlig for indretningen i tæt samarbejde med Kaare Klint, der designede møblerne. Det originale design fra Mogens Koch har været en del af kollektionen siden da og bliver stadig i dag håndlavet i Odense, Danmark. I anledningen af Mogens Kochs 125 års dag introducerer vi et nyt ophængssystem i ren messing og to nye XL-versioner.

Design Mogens Koch

Model 105

Mogens Koch's nære forbindelse og samarbejde med Klint-familien førte til, at han udviklede en foldet lygte til Le Klint.

Om arkitekt Mogens Koch

Mogens Koch blev færdiguddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Han blev tilknyttet som adjunkt i 1940 og arbejdede som professor i arkitektur fra 1950 til 1968. Mogens Koch er nok bedst kendt for sine bogreoler og foldebare møbler. Hans talenter førte til design af sølv genstande, og han samarbejdede også med sin kone om at producere serier af tæpper. Endvidere arbejdede han med at restaurere bygninger og kirker rundt omkring i Danmark. Mogens Koch var en af Kaare Klints første elever og senere hans nærmeste medarbejder. Han blev også ansat af Povl Baumann og Ole Falkentorp på "Vesterport" i København.

Læs mere om Mogens her