Bord lampe i lys egetræ med messing og hvid plisseret lampeskærm fra Le Klint

I anledning af vores 80 års jubilæum har Aurélien Barbry designet en smuk ny lampeserie LK80, Model 328.

- Made in Denmark ... naturligvis

LK 80

Bag designet står franskmanden Aurélien Barbry, som også tidligere har designet for Le Klint. Den nye serie er udført i egetræ med messingdetaljer og tager afsæt i den klassiske Le Klint lampe med en plisseret skærm.

Med en sofistikeret konstruktion er lampen enkel, men med et lille tvist ved foden. Standeren sidder fast ved hjælp af en elegant messingdetalje, som gør, at designet har et stærkt nutidigt udtryk. Selve designprocessen med at finde ud af, hvordan man kunne placere ledningen til lampen i selve standeren, så den fik den rette tykkelse, var udfordrende og tog mange måneder. Men resultatet er en lampeserie med et stærkt nutidigt udtryk, der har potentiale til at blive et nyt Le Klint ikon.

Designeren Aurélien Barbry fortæller om det nye design:

“Det var helt klart Le Klint som designbrand, der inspirerede mig, da jeg designede serien. Deres historie, viden, fokus på detaljer og den lokale produktion i Odense. Deres “savoir faire". Jeg ønskede at designe en stander, som støtter og hylder den smukke håndlavede skærm, derfor skulle standeren være funktionel og samtidig diskret. Den særlige detalje i messing ved foden af standeren, hvor ledningen på elegant vis går ind og ud, gør at den skiller sig ud og er helt sin egen''.

Portræt af franske industri- og indretningsarkitekt, Aurelien Barbry

Aurélien Barbry

Aurélien er en fransk industriel designer, som bor og arbejder i København og New York. Han er uddannet fra Camondo School i Paris i 1997 med udmærkelse og arbejdede som projektleder for den Pritzker-prisvindende arkitekt Jean Nouvel fra 1997 til 2006.
Aurélien har arbejdet med anerkendte internationale skandinaviske brands indenfor industriprodukter, møbler og belysning samt interiørprojekter i Hong Kong og København.

Læs mere om Aurélien

Se LK 80

Besøg vores butikker og partnere for at opleve den smukke lampeserie