- Nyheder

Le Klints næste klassiker

Rikke Frost i selskab med CEO, Kim Weckstrøm Jensen og Caleo 

Fulgte du med i DR1's kulturprogram "Danmarks næste klassiker"? Det er kun halvanden uge siden, at designer Rikke Frost kunne lade sig hylde som den samlede vinder af DR1's kulturprogram "Danmarks næste klassiker". Undervejs hjalp vi Rikke med en af programmets seks udfordringer, nemlig opgaven om at skabe en smuk spisebordslampe. 

Mødet med Rikke har resulteret i et spændende samarbejde, der betyder, at hun i den grad kommer til at sætte rammerne for Le Klints næste klassiker. På TV kunne seerne følge med, da Rikke skabte en klassisk, men nyfortolkende lampe. Til september introduceres lampen fra programmet med nogle tilretninger som en lampeserie, der er blevet døbt "Caleo". Navnet er latinsk og betyder "at fremhæve", hvilket henviser til lampens smukke brunerede opstregninger, som blev skabt i hånden. 

Nyfortolkning af foldeteknikken

Rikke har med lampen fra programmet nyfortolket foldeuniverset. Lampens særlige kendetegn er, at mønsteret er vendt 90 grader, og samtidig er plisséerne sammensat på en ny måde. Vores CEO, Kim Weckstrøm Jensen, fortæller, at det været en fornøjelse at følge TV-programmet "Danmarks næste klassiker". 

Citat

"Det har været imponerende at se, hvad man kan nå på den korte tid, der har været til rådighed. Der henvises i programmet til, at der var tre uger til udfordringen, men realiteten er, at der var fire hverdage, for det var ugen op til jul, og så var der juleferie. Vi er jo fagnørder, så vi kunne naturligvis have ønsket os, at der generelt havde været mere tid i programmet til at fokusere på håndværket. Det har dog været en fornøjelse at se, hvor meget godt håndværk, der er i Danmark - trods alt. Vi skal jo nærmest til Polen for at se dansk håndværk i dag,"

siger Kim Weckstrøm Jensen. 

Vores designkoordinator hos Le Klint, Sinja Svarrer Damkjær og designer Rikke Frost i gang med de tekniske detaljer.

Minimalistisk skitse blev til TV-lampe

Udover sin deltagelse i "Danmarks næste klassiker", har Rikke deltaget på en lang række udstillinger i ind- og udland. Hun har vundet flere designpriser, herunder Boligmagasinets Design Award som årets læserfavorit i 2012 for sin gyngestol "Sway". I det daglige har hun sin egen virksomhed "Rikke Frost Design", og hendes samarbejder tæller blandt andet virksomheder som Tempur, Skagerak, Cane-Line, Warm Nordic med flere og nu altså også Le Klint.

Citat

"Mit samarbejde med Le Klint i forbindelse med designet af lampen til TV-programmet "Danmarks næste klassiker" har virkelig været både lærerigt, udfordrende og sjovt. Jeg har aldrig før sendt en så minimalistisk og enkel skitse ud til en potentiel samarbejdspartner, som derefter turde gribe chancen og ideen, som Le Klint har gjort det her. Det har været et super kreativt forløb, som giver masser af blod på tanden til et videre samarbejde ud i fremtiden,"

fortæller Rikke Frost. 

Designer og vinder af "Danmarks næste klassiker", Rikke Frost viser lampen Caleo frem. Bemærk, lampens smukke brunerede opstregninger, som er tegnet i hånden.

Et ideelt samarbejde

Samarbejdet er helt oplagt, da Rikkes nyskabende ideer understøtter lampeproducentens traditioner for håndværk og høje kvalitet. 

Citat

"Rikke er virkelig dygtig. Hun har blik for det originale formsprog og sans for taktile egenskaber, så jeg er meget glad for dette samarbejde - vi er overbeviste om, at dette kun bliver begyndelsen til noget nyt og spændende,"

siger Kim Weckstrøm Jensen.