- Talks

Jonas har ikke set lyset.

Citat

"Hos Le Klint har vi gennem 14 dage haft fornøjelsen, at have Jonas Cramer Krogsøe i praktik hos os. Det har været en kæmpe fornøjelse og nedenfor kan du læse Jonas personlige beretning fra sin praktikperiode"

God fornøjelse.

Kim Weckstrøm Jensen, adm. direktør

Mod på udfordringer 

Mit navn er Jonas Cramer Krogsøe. Jeg er en ung mand på 23 år, som er helt blind. Trods mit manglende syn er jeg fuld af gå på mod og som alle andre har jeg brug for at vise hvad jeg er værd. Derfor sidder jeg nu som praktikant hos lampefabrikken Le Klint. Har været her snart 14 dage, og har snart været hele vejen rundt på fabrikken.

Den første uge tilbragte jeg i produktionen hos foldepigerne, hvor jeg skulle prøve alt fra papkassefoldning til foldning af engle, poselukning med klipsemaskiner med meget mere. Nu sidder jeg i kommunikationsafdelingen - faktisk på direktørens kontor, hvor jeg laver kommunikations- opgaver og hjælper til med alt det administrative arbejde, som hører til for at virksomheden kan fungere.

Hvorfor er jeg som helt blind i praktik på en lampefabrik når jeg ikke kan bruge lys til noget som helst? Fordi Le Klint er meget mere end lys. Le Klint er en god foldeteknik, en god kommunikation og frem for alt har virksomheden en god atmosfære.

En varm velkomst 

Direktøren tog imod mig med udadvendt og åben attitude fra dag et, og hans medarbejdere fulgte trop. Derfor har jeg fået et rigtig godt indtryk af virksomheden Le Klint, og alle har bidraget til at give mig et indblik i hverdagen på Le Klint både i produktionen og administrationen.

Samtidig ved jeg nu, at lyset kun udgør en lille del af lampens vigtighed. Designet og måden lampen er foldet på er mindst lige så afgørende for at kunne nå ud til kunderne. Nedenfor ses et kort rids af hvad jeg overordnet set har fået med fra Le Klint.

Jonas udforsker foldekunsten

De såkaldte plisse'er er afgørende for at en lampe er flot at se på også når den er uden lys. Det gælder samtidig om at kvaliteten er original så vel som langtidsholdbar. Enhver lampe skal kunne holde i mange år. Designet gør Le Klints lamper til meget mere end lys, og en lampe er ikke bare en lampe.

Le Klint meget mere end lys...

Le Klint er kvalitet blandet med både nyt og gammelt materiale. Når det handler om kvalitetsdesign er udvikling vigtig. Le Klint sørger hele tiden for at foldematerialet er nyt og moderne, samtidig med at de elsker traditionelle lamper, som man kender dem.

Samtidig er det vigtigt, at det ikke kun er lampens lys som er det afgørende, men lampen som helhed. En medarbejder har udtalt: "for mig er det vigtigt at lamperne vidner om et flot stykke håndværk, selv når de blot hænger og er slukket."

En medarbejder udtrykker sin glæde ved at virksomheden ikke er større end den er, så enhver begivenhed kan samle alle til eksempelvis fejring af jubilæum med mere. Altid er stemningen god, og trods uenigheder er der aldrig optræk til sure miner.

Enhver medarbejder på Le Klint, ny som gammel mærker den positive stemning og ånd der konstant summer over virksomheden. Enhver kan føle sig velkommen og enhver idé bliver ikke taget ilde op.

På Le Klint snakker alle med hinanden. Det gør ingen forskel, om du sidder som foldepige i produktionen eller oppe i ledelsen, side om side med direktøren. Kommunikationen er over alt og alle kommer hinanden ved. En hver udfordring bliver taget til efterretning og der er altid et lys for enden af lampen såvel som i kommunikationen medarbejderne og ledelsen imellem.