- Nyheder

Donut - nu også i messing

Pendel / Model 195 - nu også i messing

Lampen bliver i daglig tale omtalt som "Donut". Designeren Lise Navne har da også været inspireret af den krængede runde form fra det spiselige modstykke, da hun skabte den oprindelige udgave af lampen.

I dag findes lampen i to størrelser small (Ø 47) og large (Ø 53) med håndfoldet skærm. Den er helt lukket i top og bund med en blankpoleret stålplade samt nu også den nyeste version hvor metal-detaljerne er fremstillet i børstet messing.

Dette giver en flot afslutning på den meget komplekse plissering.

Vores håndfoldede plisserede lamper er mere aktuelle end nogensinde, og designer Lise Navne har med Donut taget foldehåndværket til sig og udviklet lamper i tiden og med et klart link til virksomhedens mangeårige DNA.

I Lise Navnes Donut version er krydsplisseringen drevet til sit yderste af hvad der kan lade sig gøre. Donut har fået navn efter sin form, en ring med et hul i midten, og krydsplisseringen følger ringen rundt, hvilket gør lampen til en af de mest komplicerede og tidskrævende at folde i hele kollektionen.

Som et kuriosum, er det jo også fascinerende, at næsten 80 år efter at arkitekt og professor Kaare Klint skabte sin berømte krydsplisserede Frugtlygte, arbejdes der fra dagens designere stadig med udvikling og formgivning baseret på de samme principper og foldeteknikker.

Donut leveres i to størrelser med foldet skærm og messingdetaljer.

Køb Model 195 Donut her