- Nyheder

Caleo

LeKlint126_original_pendant_bronze_paper_lifestyle1

Måske husker du denne lampe fra DR’s programserie ”Danmarks næste klassiker”? Her skulle de deltagende designere blandt andet skabe en smuk lampe, der kan hænge over spisebordet.

Designer Rikke Frost skabte en lampe med både velkendte og nyfortolkende elementer med stor respekt for det danske, traditionsrige foldehåndværk.

Lampen er blevet forfinet

Lampen, som blev vist i ”Danmarks næste klassiker”, var den første prototype. Siden programmet løb over skærmen, har der været gang i produktudviklingen for at løse alle funktionelle og produktionsmæssige aspekter.

Citat

”Med kun 3 uger til at skabe en ny spisebordslampe tænkte jeg ret hurtigt på papir som et oplagt materialevalg. Ideen om at kunne sprede lyset gennem en mere eller mindre lukket og foldet ”papirkugle” voksede på tegnebrættet. Grundet den stramme tidsplan sendte jeg den nok mest minimalistiske og enkle skitse til Le Klint, jeg nogensinde før har sendt til nogen potentiel samarbejdspartner. De greb heldigvis ideen, og sammen udviklede vi lampen. Ideen om at kunne åbne og lukke skærmen var for svær at løse, men formen, ophænget og mønstret på folderne forblev og har skabt et mere utraditionelt udtryk på noget ellers meget velkendt og traditionelt håndværk,”

siger Rikke Frost.

Elegant og eksklusivt udtryk

Med sine flotte detaljer og genkendelige plisseer udstråler lampen både elegance og eksklusivitet. Navnet Caleo er den latinske betegnelse for "at fremhæve", hvilket henviser til de brunerede opstregninger, der fremhæver plisseerne, når lampen er tændt såvel som slukket. Opstregningerne giver lampen et detaljeret og superflot samt højt håndværksmæssigt kvalitetsudtryk.

Undervejs i det videre forløb fødtes også en ny idé. Med inspiration hentet i TV-lampen er der født en Caleo-familie, som udover den originale lampe også indeholder en kogle-formet pendel i small og medium. Mønstret og opstregningerne er bibeholdt i de nye lamper, mens ophænget og retningen på mønstret er mere traditionelt på de nye medlemmer i Caleo-familien.

Inspirerende samarbejde

Samarbejdet mellem Rikke Frost og Le Klint har været inspirerende for begge parter. Ifølge CEO hos Le Klint, Kim Weckstrøm Jensen har det været en fornøjelse at samarbejde med Rikke, der har blik for det originale formsprog og nyskabende ideer, som understøtter lampeproducentens traditioner for håndværk og høje kvalitet. For Rikke har processen også været kreativ og lærerig.

Citat

”At kunne arbejde med et dansk brand som Le Klint, der producerer i Danmark med et så højt håndværksmæssigt kvalitetsniveau har på alle måder været en fantastisk proces for mig som designer, og jeg håber, at vi i fremtiden kan samarbejde på mange flere spændende projekter,”

siger Rikke Frost.

 • Le Klint 123 Caleo 1

  Design Rikke Frost 2019

  Le Klint 123 Caleo 1

  Fra 3.995 DKK

 • Le Klint 124 Caleo 2

  Design Rikke Frost 2019

  Le Klint 124 Caleo 2

  Fra 6.995 DKK

 • Le Klint 125 Caleo 3

  Design Rikke Frost 2019

  Le Klint 125 Caleo 3

  7.995 DKK

 • Le Klint 126 Caleo Original

  Design Rikke Frost 2019

  Le Klint 126 Caleo Original

  14.995 DKK