Anna

medarbejder Anna i foldestuen hos Le Klint hvor hun viser sit arbejde med håndfoldede lampeskærme

Anna er i begyndelsen af trediverne, og arbejder nu som foldeteknikker i Le Klints foldestue.

Hendes arbejdsdag består som regel af en formiddag, hvor hun bevæger sig frem og tilbage fra foldestuen hvor de forskellige lampeskærme skal foldes, og systuen hvor hun hjælper med at sy de forskellige materialer, hvorefter det alt sammen skal sendes ud til kontrollen. Efterfølgende tilbringer Anna eftermiddagen i lampeværkstedet, hvor hun producerer de populære Lamella lamper, som i grunden er hendes "yndlingslampe".

Hun er stolt over at være en af Le Klints mange foldeteknikkere, for som hun udtaler:

"Det er sjovt at producere dansk design, og jeg kan lide tanken om, at lamperne er håndfoldet og samtidig kan give lys over hr. og fru Danmarks hjem, og på den måde kan man være stolt af sit håndværk".

Annas kendskab til Le Klint startede helt tilbage i barneårene i form af, at hendes forældre altid har haft Le Klint-lamper hængende i diverse rum. Da hun for år tilbage blev færdiguddannet visual merchandiser og skulle finde et sted hvor hun for alvor kunne benytte sine kreative evner, huskede hun sin opvækst med Le Klint-lamper og søgte her hen.

Citat

"Fordi jeg er opvokset med Le Klint tænkte jeg det kunne være sjovt at komme ud og prøve at folde og bruge mine kreative evner"

Selv om hun stadig er en af de nye foldeteknikkere, og i modsætning til mange af de andre endnu "kun" har foldet i et årti, har hun allerede en masse erfaring.

Et ord som gentagelse er hyppigt brugt blandt produktionsfolk men i særdeleshed hos foldepigerne er det ordet "tålmodighed", og dette ord bruger hun også når hun skal rådgive nye medarbejdere.

Citat

"Tålmodighed er vigtigt, både når man skal lære at folde og sy, for det tager tid at lære" siger Anna, og nu 3 år senere er hun for alvor blevet en af Le Klints berømte foldemedarbejdere, og hun kan godt se sig selv i faget resten af arbejdslivet."

Tekst: Jonas Cramer Krogsøe.