Tove & Edvard Kindt-Larsen

Arkitekter

Tove Kindt-Larsen Arkitekt, 1906 - 1994

Tove Kindt-Larsen var uddannet på Kunstakademiet i København og havde før sit ægteskab med Edvard Kindt-Larsen arbejdet med møbeltegning. Fra 1937, hvor de blev gift, begyndte et samarbejde, som skulle bringe dem frem i første række som formgivere, ikke blot af møbler, men også af sølvtøj, smykker og tekstiler m.m.

Edvard Kindt-Larsen, Arkitekt, 1901 - 1982

Arkitekt Edvard Kindt-Larsen havde i samarbejdet med sin kone, Tove Kindt-Larsen, en ret alsidig produktion, hvor de dog med tiden kom til at lægge en stadig større indsats inden for designområdet. Fælles for alle deres arbejder var en fin kvalitetssans og en evne til at arbejde i et anerkendt formsprog, der meget præcist ramte tidens smag.

Som nyuddannet arkitekt vakte Edvard Kindt-Larsen opsigt med sit temmelig overdådigt tænkte guldmedaljeprojekt om et storhotel ved søerne i København, og siden gjorde han sig jævnligt bemærket med sine byggerier, først og fremmest med sit eget hus i Klampenborg fra 1962.

Med inspiration fra Kaare Klints krydsplisseringsteknik i Frugtlygten, designede Tove & Edvard Kindt-Larsen i 1954 denne cylinderformede skærm.

Der dannes tre tydelige dekorative bånd på skærmen, hvor krydsplisseringerne mødes. Model 102 kan anvendes som pendel og som lampeskærm til gulvlamperne Model 397 + 398.

Find Model 102 her