Bæredygtighed

Vores syn på bæredygtighed

Hos Le Klint ser vi det som vores ansvar at inspirere og hjælpe med at træffe ansvarlige valg. Vi fokuserer ikke kun på et produkt eller et materiale i forhold til bæredygtighed. Vi ser på helheden og stræber efter at agere så ansvarligt som muligt i hele forsyningskæden. Men vi tænker også på levetiden efter en lampe er solgt, for vi ønsker, at vores lampers levetid er så lang som mulig, så den kan bruges i mange år, gives videre til næste generationer og repareres hvis nødvendigt.

 

Bæredygtigt design

Vi forsøger ikke at følge hurtige trends i tiden, men vi arbejder derimod på at ramme tendenser, som både er tidløse i deres funktion, materialer, farver og former. Ofte får vi faktisk at vide, at vores lamper fra 40’erne, 50’erne og 60’erne stadig er moderne i deres udtryk. Det gør, at en Le Klint lampe sagtens kan hænge i et hjem i mange årtier, og at lampen kan gives videre til næste generation, som stadig vil finde den smuk pga. det klassiske og tidløse design.

 

Made in Odense

Vi er stolte over, at vi har bevaret produktionen i Odense, hvor virksomheden startede i 1943. Foldearbejdet er noget helt særligt, og vi har valgt at bevare det at folde lampeskærme som et håndværk. Det tager omkring et år at lære teknikken og to-tre år at mestre alle modeller, der er i vores sortiment. Vi holder fast i vores beslutning om, at Le Klint er en ”Made in Odense” virksomhed, og det bliver vi ved med at være.

 

Kvalitet og materialer

Udover at producere design med æstetik for øje, så er det vigtigt for os, at designet er fremstillet i en særdeles god kvalitet, som gør, at et kan holde i mange år. Skulle det være nødvendigt, så kan man få serviceret og repareret sin lampe, så endnu en generation kan få glæde af den. En lang livscyklus for en lampe, mener vi, er en vigtig del af bæredygtighedsbegrebet.

Vi anvender kun gode, gedigne og ærlige råvarer, som allerhelst kommer fra leverandører i lokalområdet, så transportbelastningen reduceres, og så hjulene hos de lokale producenter holdes i gang. Vi indgår i langvarige relationer med underleverandører, der er baseret på gensidig respekt for kvalitet og social ansvarlighed. Vi har en forventning om, at vores
samarbejdspartnere følger alle gældende arbejdsretningslinjer, og at de håndterer materialer forsvarligt.

 

Træ:

Vi anvender trækomponenter i en række af vores lamper, som leveres fra danske samarbejdspartnere, primært på Fyn og i Jylland. Træ har forskellige farver og strukturer, fordi træer har forskellige vækstperioder. Åretegninger og farver påvirkes af omgivelserne, hvor træet har vokset, miljøet, hvornår det fældes og hvor på stammen træstykket kommer fra. Vi ønsker at udnytte ressourcerne bedst muligt, og anvender i størst muligt omfang alle træemner, da farveforskelle og åretegninger blot er en smuk reference til den natur vi får
vores træ fra.  

 

Papir:

Vi fremstiller lampeskærme i papir, som har en meget høj kvalitet. De fleste skærme er lavet af hvidt papir og i mindre grad farvet papir, alt afhængig af den aktuelle kollektion. Det farvede papir er gennemfarvet for at sikre en lang holdbarhed med mindst mulig falmning. Dog vil sollys altid over tid ændre farven på papiret, uanset om det er indfarvet eller hvidt papir. Hvis papirskærmen udsættes for meget direkte sollys, vil denne proces gå hurtigere. Papiret fremstilles i Tyskland af en leverandør, som producerer efter meget høje standarder både, hvad angår selve produktionsformen samt kvaliteten på papiret. 

 

Folie:

Materialet til vores standardskærme er produceret i Europa af en særlig lampefolie (hård PVC). Foliematerialet har vigtige egenskaber. Det er brandhæmmende, har en antistatisk overflade, så det ikke tiltrækker støv, det er UV-resistent, så falmning mindskes, og så giver folien en god lysgennemstrømning. Derudover kan folien genanvendes, fordi der ikke indgår andre materialer i fremstillingen. Vi opfordrer til at levere en lampeskærm i folie, som er mæt af dage, til genanvendelse på den lokale genbrugsplads.

 

Glas:

Vores glas kommer fra europæiske glasværker, hvor de arbejder med mundblæst glas. Glasset får en særlig levende struktur, når det er mundblæst, der kan være ”bølger” og små luftbobler i glasset. Vi arbejder naturligvis med høje kvalitetsstandarder, men disse små detaljer i glasset anser vi som en hilsen fra glaspusteren og en del af håndværket. Glasset kan recirkuleres, da det er rent glas, og det kan dermed indgå i genbrugsglas efterfølgende.

 

Metal:

Vi benytter mange forskellige metaller alt efter hvilken type metal, der egner sig bedst til opgaven. Størstedelen af metalkomponenterne produceres hos vores danske leveranderører, hvor der stilles krav til produktionsvilkårene og de materialer der arbejdes i. For at beskytte metaloverfladerne lakeres de synlige messing og aluminiumsdele. Det betyder også, at man som kunde slipper for at polere eller pudse messingdelene på en Le Klint lampe. Øvrige overfladebehandlinger såsom maling foretages af danske leverandører, der
overholder de miljømæssige betingelser i DK/EU.