Tilbage i 1943 grundlagde iværksætter Tage Klint virksomheden LE KLINT, men fortællingen starter langt tidligere i begyndelsen af 1900-tallet. Her blev den første plisserede lampeskærm foldet af arkitekt og civilingeniør P.V. Jensen-Klint til en petroleumslampe, som han ligeledes havde tegnet.

Flere år senere tilføjede Tage også de oprindelige Klint-skærme en afgørende detalje, nemlig den unikke gribekrave. Skærmen kunne således ved hjælp af egen spænding sidde fast på skærmholderen. I 1938 blev dette princip patenteret, og fem år efter stiftede Tage virksomheden LE KLINT og gjorde det, der siden starten af 1900-tallet havde været familiens hobby til en egentlig forretning. Tage inkorporerede sin datters mellemnavn, Le, i firmanavnet, og således blev det til LE KLINT.

Det unikke foldeværk udføres stadig pr. håndkraft af vores dygtige foldepiger og er stadig et af de bærende elementer i mange af vores lampedesigns.

Den dag i dag har vi en bred kollektion af både klassiske og moderne lamper. Gennem årene har LE KLINT samarbejdet med mange anerkendte designere, kunstnere og arkitekter som Poul Christiansen, Kaare Klint, Tage Klint, Andreas Hansen, Markus Johansson, Christian Troels, Øivind Slaatto og Aurélien Barbry. Som en af de få designvirksomheder fremstiller vi stadigvæk vores produkter i Danmark.

LE KLINTs belysningskollektioner nyder så stor popularitet, at de nu findes i mere end 40 lande.

Vores foldestue og produktion har siden 1943 ligget i Odense.