Folded Objects by Poul Christiansen

Lad øjet gå på opdagelse i forførende foldede objekter. 3D kurver og former skabt ved foldning.

FOLDED OBJECTS er en udstilling der består af unikke arkitektoniske miniværker – håndfoldet af Poul Christiansen, som en del af markeringen af hans mangeårige markante arbejde med design og belysning samt 50-års jubilæet for ikoniske Sinusline.

Det startede med en æggebakke. Året var 1967, og Poul Christiansen var blot 20 år, da han gik til optagelse på Kunstakademiets Arkitektskole. En af prøvens opgaver lød på at skabe en ny æggebakke. Han fandt frem til nogle udstansninger, der sammen med halvcylindriske folder dannede en god beskyttelse af æg. 

Det nåede dog aldrig af blive til nogen nyskabelser inden for ægindustrien, men blev i stedet begyndelsen til et livslangt samarbejde med belysningsvirksomheden LE KLINT og den helt nye foldeteknik, der gennem mere end 5-årtier har udmøntet sig i en lang række modeller af LE KLINT-lamper.

Sådan startede eventyret mellem Poul Christiansen og LE KLINT for mere end 50 år siden. I anledning af netop 50-års jubilæet for en af LE KLINTs mest populære lamper nogensinde, nemlig Model 172 Sinus, der blev lanceret i 1971, har parterne i tæt samarbejde skabt en helt unik jubilæumsudstilling, hvor du kan opleve foldekunst og magiske modeller skabt ved foldning af kurver i papir og folie. 

Udstillingen er åben for publikum helt frem til søndag den 24. oktober 2021. 

A. Petersen, Kløvermarksvej 70, 2300 København S.

Åbningstider:

Onsdag til fredag: kl. 12-18

Lørdag og søndag: kl. 10-16

 

Arkitekt Poul Christiansen - 50 års jubilæum med den ikoniske lampe Sinusline