Det er 50 år siden, Bente Thomsen første gang som 17-årig trådte ind i foldestuen hos LE KLINT. Nu har hun rundet en helt exceptionel milepæl, som er de færreste medarbejdere i det ganske land forundt. Med hele 50 år på bagen i vores virksomhed, kan hun den 12. marts 2019 fejre sit medarbejderjubilæum i samme størrelsesorden. 


Bente Thomsen på sin plads gennem 50 år i foldestuen hos LE KLINT i Odense.

En million lampeskærme 

Bente eller "Fru Thomsen", som nogle af kollegerne kærligt ynder at kalde hende, har fra første færd slået sine folder i produktionen. Og foldet - det har hun. Igennem årene har Bente siden 1969 foldet omkring en million lampeskærme. Da den unge pige startede i virksomheden, foldede hun fra klokken syv om morgenen, til hun havde fri klokken 15.40. Det var Bentes svigerinde, som på det tidspunkt også var foldepige hos LE KLINT, der var medvirkende til, at Bente fik øjnene op for firmaet. 

Sammenholdet og kemien blandt kollegerne er rigtig god. Det er min anden familie her. Hvis man spørger om de andres mening, så får man den - nogle gange får man den også, selvom man ikke har spurgt, fortæller Bente med et smil og fortsætter: Omgangstonen er rigtig god, og vi har gennem årene hygget os i fritiden også.


Bente Thomsen har i sin tid hos LE KLINT deltaget i mange events, hvor foldehåndværket bliver vist frem. Det tiltrækker som det ses stor opmærksomhed. Denne gang er det til et læserarrangement på Brandts Museum i januar 2019. Bente ses i venstre hjørne.

Køkken-mutter

Bente er en respekteret og vellidt kollega, der altid er klar med en hjælpende hånd. På en almindelig arbejdsdag anno 2019 folder Bente mellem 60 og 80 lampeskærme afhængig af model, men der er også plads til andre opgaver i løbet af dagen. Hun skærer for eksempel ud til lampeskærme, der skal foldes dagen efter. Og udover at være blandt de rutinerede kræfter i foldestuen, er Bente også hele virksomhedens "mor".

Hver dag holder hun styr på kantinen, så den fremstår præsentabel, og hun sørger for, der bliver serveret kaffe samt smørrebrød, småkager eller ægte fynsk brunsviger, når der er arrangementer i huset. Kærligt, men bestemt får særligt mændene også at vide, hvis de har glemt at sætte deres egen kop i opvaskemaskinen, for styr på tingene – det skal der være.


Her ses Bente Thomsen flankeret af nogle af sine kolleger til fejring af LE KLINTs 75 år på Alfred og Kamilla i Odense i efteråret 2018. Fra venstre er det Heidi Fabricius, Bente Thomsen, Ulla Jensen og Susanne G. Kristiansen. De har været ansat hos LE KLINT i hhv. 19, 50, 48 og 25 år.

Direktørskifte

I sit lange arbejdsliv hos LE KLINT har Bente tjent under tre direktører. Det var først under Jan Klint, som var den sidste fra Klint-familien, der sad ved roret, derefter Kurt Jørgensen, og i dag er det Kim Weckstrøm Jensen, som er CEO.

Hos LE KLINT er vi privilegeret med mange jubilanter – der er 3 x 25 års jubilæer her i første halvdel af 2019 – og i forvejen har vi en række medarbejdere, der alle har mere end 30 års erfaring.

Det er bestemt ikke normen i dagens samfund, og det er da også godt med såvel nye impulser som luftforandring.

Men når det er sagt, så har jeg stor respekt for medarbejdere, der kan udvikle sig sammen med virksomheden – som er med, når det går godt, men så afgjort også viser deres værd i svære tider... og det nyder vi bestemt godt af i vores firma.

Men 50 år er nu selv for os… noget helt særligt.

Det er en stor fornøjelse at markere 50 år med Bente, og ingen tvivl om at hun gennem sit årelange virke har været og fortsat er en fast del af LE KLINTs DNA.

Med sin loyalitet og gode humør har Bente altid været en samlende person for eksisterende såvel som for nye medarbejdere.

Og jeg har stor respekt for den dedikation og passion hun folder med ind i hver eneste skærm dagligt.

Når jeg har været på farten, og der er fuldt tryk på…. Og det er der ofte - så er det altid dejligt at være hjemme og møde Bente over en kop tidlig morgenkaffe. Så er der ro på, og tingene bliver ligesom taget oppefra og ned. Som vi siger… vi har jo været ude en sommernat før.

Bente - et stort gratulerer med dagen – jeg ser frem til mange flere LE KLINT-skærme ..og en kop kaffe i ny og næ…

Kim / CEO


På dette billede skriver Bente Thomsen sine initialer i én af de mange lampeskærme, der i tidens løb har været igennem hendes kyndige hænder.

Yndlings-lampen

Det kan være svært at pege på det design, man holder mest af, når der i løbet af 50 år har været så mange lampeskærme igennem ens kyndige foldehænder. Men én af de lamper, som har en helt særlig plads i Bentes hjerte, er en vaskeægte LE KLINT-klassiker, nemlig Model 101/Frugtlygten, som blev tegnet af Kaare Klint i 1944. Model 172 er også en af LE KLINTs bestsellere, og det er den også for Bente, og så gjorde designeren også et særligt indtryk på hende. Hun husker tydeligt, da hun mødte designeren med det lange hår, Poul Christiansen. Han havde et tæt samarbejde med foldestuen, hvor han instruerede dem i en, på det tidspunkt, helt anderledes og nytænkende foldeteknik. 


50 år i samme virksomhed er noget helt specielt. 

På den private front

Bente er opvokset i Odense, hvor hun bor med sin mand, Jørgen. De har sammen tre børn og syv børnebørn. Det er endnu uvist, hvilken dato Bente stopper sin lange foldepige-karriere, men når hun ikke længere skal folde lampeskærme, ser hun frem til at få bedre tid til at være sammen med familien. Indtil da nyder alle kollegerne godt af Bentes gode humør og ekspertise. Den helt særlige jubilæumsdag skal fejres sammen med kollegerne på Egestubben, hvor LE KLINTs hovedkontor og produktion er beliggende.

Vi ønsker alle Bente stort tillykke med jubilæet!