I slutningen af 1960’erne nytænkte en ung arkitekt og designer foldeteknikken af plisserede lampeskærme med serien Sinus Line. Det var Poul Christiansen, som fik ideen om, at man udover at folde LE KLINTs lamper efter rette vinkler kunne folde plisseer efter bølger baseret på matematiske sinuskurver.

Poul Christiansen omgivet af sine Sinus-lamper. Modellerne er fra venstre mod højre: 170, 169, 171, 167, 175, 172, 179, 178, 501-1.

Nyt formsprog

Poul Christiansen er uddannet fra Kunstakademiets Arkitektskole og allerede ved sin optagelsesprøve var han fascineret af kurver. I LE KLINT-regi ønskede han at folde en lampe med et roligt og ensartet foldetema, der som færdigt produkt primært ville blive opfattet som en kugleform fremfor en cylindrisk eller kubisk form:

[…] Det var den enkle sinuskurve, der kom mig til hjælp. Kurven ridsede jeg i en langsgående og fortløbende kurve med et bestemt udsving, efterfulgt af andre langsgående parallelt løbende kurver med andre udsving i en given afstand fra den første. Dette forholdsvis enkle mønster viste sig ved foldning at gemme på KUGLEN.

Så var der ”bare” det hårde arbejde tilbage med at justere kurver og folder med utallige skabeloner, indtil formen var på plads. Og det lykkedes! Få dage før udstillingen (Separatudstillingen ”Belysningsskulpturer” i januar 1971, red.) skulle åbne stod jeg med en enkelt stor Sinuskugle, der fik en flot ophængning i det største vindue ud mod Vesterbrogade. Den fik senere betegnelsen 172 og blev med tiden både den mest kendte og den mest solgte af alle ”sinusserne”.

- Poul Christiansen, december 2007
 
På en møbelmesse i Bella Center i maj 2003 fremviste LE KLINT en gigantudgave af 172, som Poul Christiansen havde foldet. På billedet ses Poul Christiansen med 172 Gigant i Tokyo i 2007.

Den smukke Model 172

Model 172 er foldet i hånden efter principperne omkring de matematiske sinuskurver og er blevet en af LE KLINTs mest solgte lamper. Lampens skulpturelle og avancerede form gør sig smukt i såvel den farverige indretning som i det mere enkle hjem.


Model 172 - designet i 1971. 

Den pæreformede Kometlampe (Model 181)

Poul Christiansen har samarbejdet og designet en lang række modeller for LE KLINT. Blandt andet udviklede han i 2003 Kometen eller Dråben, som den også kaldes. Man kan ane den populære Frugtlygtes krydsplisseringer i denne model, men den klassiske foldeteknik anvendes endnu engang på en ny måde, som giver lampen et anderledes udtryk.


Kometen/Dråben blev designet i 2003.