Lampeklasssiker fra 1944

Model 101 – Frugtlygten Design: Kaare Klint, 1944

Frugtlygten (Model 101) er et godt eksempel på arbejdsfordelingen mellem de to Klint-brødre Tage og Kaare. Hvor Tage Klint primært tog sig af at udvikle de tekniske principper bag lampeskærmene, var arkitekten Kaare Klints force det kunstneriske arbejde: tryksager, udstillinger og ikke mindst papirlamper, eller rumgeometriske konstruktioner, som Frugtlygten er et godt eksempel på.

Tredimensionel kugle med smuk struktur

Frugtlygten betragtes af mange som en af de mest spændende fra LE KLINT, og den er stadig blandt de godt sælgende klassikere i kollektionen. Lampen fascinerer ved sin forening af det håndværksmæssige, det tekniske og det formgivningsmæssige. Det er næsten ikke til at forstå, at er rektangulært stykke papir eller plast kan foldes til en tredimensionel kugle med en så smuk og kompliceret struktur.

Sans for visuelt udtryk

Den oprindelige emballage til Frugtlygten blev også tegnet af Kaare Klint og viser, at han var meget bevidst om helhedsoplevelsen af et produkt og selv ville have hånd i hanke med hele det visuelle udtryk. Frugtlygten blev lanceret helt tilbage i 1944. Men faktisk blev den allerede vist for offentligheden første gang i 1942, da lampen blev anvendt til udsmykning af Kunstindustrimuseet i Bredgade i København (nu Design Museum Danmark).

Frugtlygten på det store lærred

Frugtlygten har også gjort sig bemærket på det store lærred i mange sammenhænge. Mest kendt er nok dens medvirken i komediedramaet ”Let's Make Love” fra 1960, hvor den dejlige Marilyn Monroe spiller over for den franske skuespiller Yves Montand. Her kan den ses bag Marilyn Monroe i en sovekammer-scene, hvor hun synger titelsangen iklædt en plisseret kjole, der korresponderer smukt med plisseerne på lampen.

Synonym med LE KLINT-håndværk

Frugtlygten er på mange måder blevet synonym med de fine foldefrembringelser, der gennem årerner er kommet fra LE KLINT. Allerede i 1948 modtog lampen en pris, som blev overrakt af daværende handels-minister og senere statsminister Jens Otto Krag.

Særlig 75-års jubilæumskampagne

Vi markerer vores 75 års jubilæum med en helt særlig jubilæumskampagne på den håndlavede Frugtlygte:

Small – dia. 27 cm kr. 2.195,00 (vejl. 2.995,00)
Medium – dia. 34 cm kr. 2.295,00 (vejl. 3.095,00)
Large – dia. 42 cm kr. 2.395,00 (vejl. 3.295,00)


Alle modellerer er inkl. Kaare Klints originale ophæng.

Jubilæumspriserne er gældende frem til 30. april 2018.

 

Frugtlygten3.png
Frugtlygten5.png
Frugtlygten8.png
Frugtlygten9.png