Find de allerbedste julegaver til dine kære. Vi har samlet vores bud på julegavefavoritter, som vil falde i god jord hos modtageren. 

Gaven til kvinden i dit liv

Den helt rigtige gave til din mor, din søster eller din udkårne skal være en særlig gave. Med Model 306, designet af Kaare Klint i 1945, vil hun få en ægte og ikonisk klassiker. Lampen fungerer med sin kip-funktion både som væglampe og bordlampe. Dermed kan Model 306 ændre funktion, hvis den øvrige indretning i hjemmet skal laves om.

Model 306 designet af Kaare Klint i 1945. 

Gaven til hende, der sætter pris at skabe hygge i hjemmet

Et stykke dansk design med en god historie, der samtidig er en vaskeægte hyggespreder, vil din kone, kæreste, mor eller søster være taknemmelig for at få i gave. 

Vores seneste design, Model 375, trækker rødder tilbage til Klint-familien og LE KLINTs designhistorie. Skab en hyggelig stemning i stuen eller på kontoret med den nye jubilæumslampe. Bordlampen, der både fås med papir eller standardskærm, kan fx stilles i hyggekroge, reolen eller på skænken. 


Model 375 er designet af LE KLINT's eget team og Esben Klint. 

Gaven til manden, der har alt

Skal du give en gave til manden som har alt? Så har vi et bud på et på samme tid legesygt, udfordrende og markant design til ham. CARRONADE er egentlig en kort, glatløbet kanon med en stor kaliber, udviklet for Royal Navy af det skotske jernstøberi Carron Company i slutningen af 1700-tallet. Og når man ser på lampe-hovedet er det ikke svært at se, hvorfra designer Markus Johansson har hentet sin inspiration.

CARRONADE Bord/Væglampe designet af Markus Johansson. 

Gaven til den design-bevidste mand i dit liv

Manden i dit liv - din partner, din far, din bror, fortjener en speciel gave. Har han smag for dansk design, vil den tidløse og populære gulvlampe, Model 368, designet af Flemming Agger i 1979, være en klassiker som gave. 

Model 368 designet af Flemming Agger. 

Gaven til det unge par

Den originale Sax Lampe er et sandt designikon, som det unge par vil elske at få ind i deres hjem. Den blev designet af Erik Hansen i 1952 og fås med forskellige træsorter. 


Den klassiske Saxlampe er blevet et synonym med LE KLINT og dansk design. 

Ram plet med din gave til teenageren og de unge mennesker

Det kan være svært at finde en den rigtige gave til teenageren og de unge. En gave, de kan tage med sig gennem livet, vil bestemt være et julegavehit. Fx den cool ARC-serie, som er designet med øje for den unge målgruppe. Det er designduoen, Manér Studio, som står bag. 


ARC Bordlampe designet af Manér Studio. 

Hvis du er vild med dansk design og vil forkæle dig selv eller en, du holder af... 

LAMELLA Loftslampe:  Den talentfulde duo Hallgeir Homstvedt og Jonah Takagi har designet den populære LAMELLA-kollektion. Det nyeste skud på stammen er LAMELLA Loftslampen, som også kan benyttes på væggen. Kombinationen af LE KLINTs klassiske foldehåndværk og en gammel patenteret teknik til formgivning af plane emner danner grundlaget for LAMELLA-serien. Det er næsten naturstridigt, men ikke desto mindre giver denne fremstillingsmetode mulighed for at skabe et lampedesign, der rammer ”spot on” - både i forhold til tidens trend med hensyn til det retro-inspirerede organiske formsprog samt den moderne forbrugers forventning til et autentisk design med en stærk historisk forankring. 


LAMELLA Loftslampe kan også bruges som væglampe. 

PLIVERRE Lysekronen er en skulptur i sig selv i hjemmet. PLIVERRE-serien er designet af den unge Christian Troels, som har fortolket vores klassike plisseringer i glas. I serien findes også en pendel og gulvlampe. 


PLIVERRE lysekrone og gulvlampe designet af Christian Troels i 2018. 

Skærmene er skåret i 45 grader og tilfører hovedet en retning og en attitude som giver designet mere karakter, samtidig med at det tilfører lyset en længere flade. I mødet mellem de sorte og hvide elementer har Christian Troels tilført designet afslutninger i messing for at bløde det ellers kontrastfyldte og kolde møde op med et varmt element. 


PLIVERRE Pendlen er anvendelig i både køkken, stue, soveværelse og på kontoret, 

SWIRL Bordlampe er en oplagt gaveidé til den kreative sjæl på grund af dens unikke spiraler og form, som stadig har en klar reference til den skandinaviske tradition. 


SWIRL Bordlampe designet af Øivind Slaatto. 

MUTATIO er en ideel lampe til stuen, skænken, vindueskarmen eller hjemmekontoret. Med sit ikoniske design er MUTATIO inspireret af transformation og minimalistisk geometri. Lampen er i sin grundform et enkelt rør med en smuk hel matsort lakering udvendigt. Når lampen åbnes afsløres et hvidt højglans lakeret lysende indre som en flot kontrast. Modellen leveres som både bord- og væglampe.


MUTATIO fås som bord- og væglampe. 

Med serien CACHÉ får du en klassisk plisseret lampeskærm forbundet med moderne design, CACHÉ, som på fransk betyder skjult, er netop symbolikken for den næsten skjulte håndfoldede skærm, der på smukkeste vis er integreret i lampen, og som giver den helt særlige karakter, der er forbundet med en klassisk LE KLINT-lampe.


Alle lamper er udført i et stilrent og moderne design forarbejdet i høj håndværksmæssig kvalitet, hvor alle dele er produceret i Danmark.

Model 325 er en elegant læselampe i lys eg designet af Vilhelm Wohlert tilbage i 1957. Tværbommen kan justeres i højde og vinkel, og lampehovedet kan vippes, hvilket gør lampen særdeles velegnet som læselampe.

Model 325 er en elegant læselampe i lys eg designet af Vilhelm Wohlert tilbage i 1957.

De bedste julehilsner, 
LE KLINT