LE KLINT fylder 75 år i år – og Gunnar Biilmann Petersens glaslampe Model 343 har været en del af kollektionen i de 70 af årene.

Bordlampe Model 343.

Den smukke klassiske glaslampe blev designet i 1948 af Biilmann-Petersen. Lampen er specielt tegnet til de håndfoldede lampeskærme, som Klint-familien producerede, da virksomheden startede i 1943.

Enkel, transparent lampefod i glas

Lampefoden er fremstillet i transparent glas, der synliggør lampens ledning som et sort udråbstegn. Lampen fås i dag i grøn, men har tidligere været på markedet i forskellige glasfarver. Dens enkle form korresponderer fint med de hvid plisserede lampeskærme.

Den grønne transparente lampefod passer smukt sammen LE KLINTs plisserede hvide lampeskærme.

Farverigt indslag i kollektionen

Lampefoden var i mange år det eneste farverige indslag i kollektionen bestående af hvide lampeskærme og lampefødder i træ, messing og stål, og det overrasker derfor ikke, at den er designet af en farvebevidst grafiker.

Designer Gunnar Biilmann Petersen

Arkitekt og grafiker Gunnar Biilmann Petersen underviste fra 1925 i grafik på Kunstakademiets Arkitektskole, hvor han også senere blev professor. Udover lamper til LE KLINT har han beskæftiget sig med plakatdesign, bomærke- og logodesign.

Arkitekt og grafiker Gunnar Biilmann Petersen levede fra 1897 til 1968.

Zoologisk Have som inspiration

Det er karakteristisk for Biilmann Petersens reklameplakater, at han anvender naturalistiske motiver, såsom plakaten for Hellesens batterier fra 1937 med den snigende tiger, som han skulle have studeret i Zoologisk Have. 

Plakaten med den snigende tiger, som symboliserede kraften og det lydløse ved Hellesens batterier. Fotoet er fra Kunstindustrimuseet. 

I 1940'erne tegnede Gunnar Biilmann Petersen en reklameplakat for virksomheden Lactosan, som havde til huse i Odense. Lactosan var grundlagt af LE KLINTs grundlægger, Tage Klint. 

Produkter

LE KLINT Model 343

LE KLINT Model 343

DKK 4.995,00