Endnu en medarbejder har nået en milepæl hos LE KLINT. Det er nu 25 år siden, at vores glade og trofaste kollega, Annette Sørensen startede i firmaet.

Mrs. Sax

Annette arbejder i vores metalproduktion på fabrikken i Odense, og hun mestrer de verdenskendte Sax-lamper, som lyser op i tusindvis af hjem. Blandt sine kolleger er Annette kendt for at være perfektionist til fingerspidserne. Hun bruger lang tid på at sortere træet og matche delene, så Sax-lamperne fremstår så ens som muligt. Annette er derfor med til at skrive fortællingen om det velkendte håndværk, hvor produktionen af lamper stadig finder sted i Danmark, og som skabes med sjæl og stolthed.

Sax-lampen holder Annette selv meget af, og den har derfor også en plads ved sofaen i hjemmet. Desuden står Model 325 eller Vandpumpen, som den også kaldes, højt på Annettes egen liste over yndlingsdesigns. Den er hun i øvrigt også selv med til at skabe.

Vejen ind i designverdenen

Annettes LE KLINT-historie starter egentlig i sønnens dagpleje. Her møder hun nemlig Dorthe, som på det tidspunkt var foldepige, og i dag chef for foldestuen. Det bliver Annettes indgangsbillet til virksomheden, for hun starter kort tid efter i Kvalitetskontrollen hos LE KLINT i 1994.

I starten af årtusindeskiftet kom Annette ned i metalproduktionen, hvor hun har holdt til lige siden. På det tidspunkt satsede LE KLINT på en ny lampeserie kaldet UnderCover skabt i gennemsigtig akryl med udskiftelige inderskærme, som kunne ændre boligens udtryk med et snuptag. Annette var her med til at rulle folie til lamperne, som blev vældig populære.

Gensidig respekt og tillid

Opskriften på det lange ansættelsesforhold skal ifølge Annette findes i den gode arbejdspladskultur, der blandt andet bygger på tillid og det kollegiale fællesskab:

”Vi har det godt og frit her. Der er aldrig nogen, der står og svinger pisken, og så er der gode kolleger. Desuden formår firmaet at arrangere vellykkede sommerfester og spændende ture udenfor huset, fx har vi været i København på rundtur for at se Designmuseum Danmark og Christiania. Det er altid spændende at komme ud at se og opleve noget andet sammen,” siger Annette Sørensen.

Gåture og sommerhusaktiviteter

Når Annettes hænder ikke banker, borer og samler i produktionen, holder hun af at gå lange ture og tage i sommerhus med sin mand. De har tre børn - de to store er flyttet hjemmefra, mens den yngste af børnene bor hjemme, og så er det jo rart at have lejligheden for sig selv, når forældrene er i sommerhus. 

Jubilæumsdagen fejres på behørig vis sammen med alle kollegerne på Egestubben i Odense.