- Nyheder

Lampeklassiker fylder rundt…

Ikonisk lampedesign runder skarpt hjørne…

Den ikoniske Le Klint pendel Model 172 Sinus fejrer sit 50-års designjubilæum i 2021, og kommer nu i en jubilæumsudgave med et smukt messingophæng og stofledning som forstærker det velkendte originale design.

Anerkendelse af livslangt samarbejde

Le Klints CEO Kim Weckstrøm Jensen fortæller om det livlange partnerskab med arkitekt og designer Poul Christiansen:

Citat

"Poul har om nogen haft en helt særlig betydning for LE KLINT og vores lange designrejse. Et livslangt samarbejde hvor hans visionære tanker og idéer er blevet omformet til lamper, som for fleres vedkommende er blevet designikoner, såvel i Danmark som i udlandet.

Og det er derfor en kæmpe glæde, og med stor taknemmelighed, at vi kan markere 50-året for dette helt unikke lampedesign med en jubilæumsudgave, som ikke piller ved oprindelige design, men tilfører et par ekstra detaljer i form af det smukke messingophæng og den elegante stofledning", siger Kim Weckstrøm Jensen.

Kim Weckstrøm Jensen fortsætter: "Pouls lamper er mere aktuelle end nogensinde og vi markerer 50-året for Model 172 Sinus med denne nye version. Sinus trækker tråde tilbage til midten af forrige århundrede både formmæssigt og foldeteknisk. Dengang introducerede Poul en revolutionerende foldemetode, som gjorde det muligt at håndfolde efter kurvede linjer, bedst illustreret ved netop Model 172 Sinus. Han har lige siden udforsket foldningens muligheder, men Model 172 er over en bred kam en af vores bedst sælgende lamper gennem tiderne"

slutter Kim Weckstrøm Jensen.

LeKlint172_Anniversery_pendant_brass_hang-up_lifestyle5

Sådan blev Sinus lampen til!

Det hele startede faktisk med en æggebakke. Året var 1967, og unge Poul Christiansen gik til optagelse på Kunstakademiets Arkitektskole. En af prøvens opgaver lød på at skabe en ny æggebakke. Han fandt frem til nogle udstansninger, der sammen med halvcylindriske folder dannede en god beskyttelse af æg.

Det nåede dog aldrig af blive til nogen nyskabelser inden for ægindustrien, men blev i stedet begyndelsen til et livslangt samarbejde med belysningsvirksomheden Le Klint.

Med serien Sinus Line blev der for alvor vendt op og ned på, hvordan man kan folde plisserede lamper. Indtil da havde alle Le Klint lamper været foldet efter rette vinkler, men med den unge arkitekt og designer Poul Christiansens idéer skulle der foldes efter bølger baseret på matematiske sinuskurver. Resultatet blev fantastiske skulpturelle lampeformer, som man næsten ikke kan forstå er opstået ud fra et enkelt fladt stykke folie.

Poul Christiansens lamper revolutionerede foldeteknikken og henvendte sig samtidig til et helt andet publikum end køberne af tradtionelle plisserede lampeskærme. Sinus Line passede med sine skulpturelle former ind i en moderne, farverig indretning, som moden dikterede, at den skulle se ud fra slutningen af 1960’erne.

Sådan startede eventyret mellem Poul Christiansen og Le Klint for mere end 50 år siden og der kommer stadig nye designs til.  Således kommer den næste lampeserie fra hans hånd Galaxy i 2022.